Kesä 2023 – Täydellinen lomakohde!

Etelä-Viron kesä on tulvillaan upeaa luontoa ja rikasta kulttuuriperintöä. Alueen vehreät metsät ja vaellusreitit tarjoavat ihanteellisen ja virkistävän ympäristön heille, jotka kaipaavat pois kaupungin hälinästä. Kauniit luonnonmaisemat, paikallinen vieraanvaraisuus ja monipuoliset lomanviettomahdollisuudet tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä ja tekevät kesälomasta Etelä-Virossa unohtumattoman.

Kesän saapuessa Põlvamaasta tulee entistäkin lumoavampi ja houkuttelevampi lomakohde. Tämä kaunis virolainen maakunta tarjoaa loistavia mahdollisuuksia luonnosta nauttimiseen ja aktiiviloman viettämiseen. Põlvamaan upeat metsät, kimmeltävät järvet ja vehreät niityt luovat maalaukselliset puitteet kesäseikkailuille. Põlvamaa on tunnettu erinomaisista vaellusreiteistään, jotka kulkevat yli kivikkoisten purojen ja läpi rehevien metsien ja hiljaisten rämeiden.

Etelä-Viron Võrun maakunnassa sijaitsevat Võrumaa ja Setomaa hurmaavat ainutlaatuisella kulttuurillaan ja maisemillaan. Võrumaa houkuttelee vierailijoita luontoelämyksillään, ja Setomaa on tunnettu omaleimaisista setolaisista perinteistä ja kulttuurista. Setolaisissa kylissä ja maatiloilla voi tutustua aitoon setolaiseen elämäntyyliin ja värikkääseen kulttuuriperintöön.

Molemmat alueet tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden kokea etelävirolaista vieraanvaraisuutta ja tutustua sekä paikalliseen keittiöön että kauniiseen ja monimuotoiseen luontoon.

Valgamaalla sijaitseva Otepää tunnetaan Viron talvipääkaupunkina, mutta kesäisin se muuttuu vehreäksi keitaaksi, joka houkuttelee lukuisia vierailijoita. Otepäätä ympäröivät maalaukselliset kukkulat, metsät ja järvet tarjoavat täydelliset puitteet retkeilyyn, pyöräilyyn, seikkailu-urheiluun ja luonnon tarkkailuun.

Valga on kaupunki, joka ei mahdu yhteen valtioon – Viron puolella se on Valga ja Latvian puolella Valka. Kaupungissa on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea kahta erilaista kulttuuria ja vaikkapa keinua rajan yli. Sinne pääsee helposti sekä junalla että bussilla.

Tartonmaan kesä täyttää Tarton kaupungin ja maakunnan iloisella ja riemukkaalla tunnelmalla. Tartonmaalla yhdistyvät kaupungin vilkkaus ja luonnon rauha luovat ihanteellisen tasapainon aktiivisen ja rentouttavan loman välille.

Legendoja, vanhauskoisia, upeita kartanoita ja henkeäsalpaavan kaunista luontoa. Jõgevan maakunta muodostuu eri alueista, joista jokaisella on oma kulttuurinsa, historiansa ja perinteensä.

Etelä-Viron kesä tarjoaa vierailijoille virkistystä kauniin luontonsa ja rikkaan kulttuuriperintönsä avulla. Alueen vehreät metsät, vaellusreitit ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat kuin tehdyt heille, jotka haluavat paeta kaupungin vilinää ja nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta. Etelä-Virossa vietät täydellisen loman!


Kuvat: Visit Estonia / Puhkaeestis.ee / Otepää golf / Ruudu Rahumaru